Project

General

Profile

Support #4471

Received FTMTOOL from phone, ramloader has aborted

Added by yeppo 8 months ago. Updated 8 months ago.

Status:
New
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
osmocon
Target version:
-
Start date:
03/29/2020
Due date:
% Done:

0%

Resolution:
Spec Reference:

Description

I want to run OsmocomBB`s bin on my Motorola C115 with CP2102 board. I wrote in terminal:
yeppo@yeppo-machine:~/osmocombb/src$ sudo host/osmocon/osmocon -m c123xor -p /dev/ttyUSB0 target/firmware/board/compal_e88/hello_world.compalram.bin
and got this:
got 1 bytes from modem, data looks like: 00 .
got 1 bytes from modem, data looks like: 04 .
got 1 bytes from modem, data looks like: f0 .
got 1 bytes from modem, data looks like: 1b .
got 3 bytes from modem, data looks like: f6 02 00 ...
got 1 bytes from modem, data looks like: 41 A
got 1 bytes from modem, data looks like: 01 .
got 1 bytes from modem, data looks like: 40 @
Received PROMPT1 from phone, responding with CMD
read_file(target/firmware/board/compal_e88/hello_world.compalram.bin): file_size=26044, hdr_len=4, dnload_len=26051
got 1 bytes from modem, data looks like: 66 f
got 1 bytes from modem, data looks like: 74 t
got 1 bytes from modem, data looks like: 6d m
got 1 bytes from modem, data looks like: 74 t
got 1 bytes from modem, data looks like: 6f o
got 1 bytes from modem, data looks like: 6f o
got 1 bytes from modem, data looks like: 6c l
Received FTMTOOL from phone, ramloader has aborted
got 1 bytes from modem, data looks like: 65 e
got 1 bytes from modem, data looks like: 72 r
got 1 bytes from modem, data looks like: 72 r
got 1 bytes from modem, data looks like: 6f o
got 1 bytes from modem, data looks like: 72 r

Wires from CP2102 board soldered directly to the phone(I tried to change combination with wires, but nothing not changed.)

Help me plz :)

History

#1 Updated by fixeria 8 months ago

  • Category changed from OsmocomBB mobile (host) to osmocon
  • Assignee deleted (fixeria)
  • Priority changed from High to Normal
  • Resolution deleted (invalid)

Looks like Tx signal does not reach the board...

Wires from CP2102 board soldered directly to the phone

Are you sure you have not overheated the board (soldering pads)?

I tried to change combination with wires, but nothing not changed

If you swap Rx and Tx, you would not receive anything at all. Swapping Tx and Gnd would give you the same results (no reception), so your current connection should be correct.

#2 Updated by yeppo 8 months ago

How I can test the board?

Wires are okay. I used Ohmmeter to test. Each has ~5 Ohms.

#3 Updated by yeppo 8 months ago

fixeria wrote:

Looks like Tx signal does not reach the board...

Wires from CP2102 board soldered directly to the phone

Are you sure you have not overheated the board (soldering pads)?

I tried to change combination with wires, but nothing not changed

If you swap Rx and Tx, you would not receive anything at all. Swapping Tx and Gnd would give you the same results (no reception), so your current connection should be correct.

How I can test the board?

#4 Updated by yeppo 8 months ago

Are you sure you have not overheated the board (soldering pads)?

I change the board to another. The problem is here :(

Also available in: Atom PDF

Add picture from clipboard (Maximum size: 48.8 MB)